fbpx
+36 30 408 9972 hello@sztellaesthetica.hu

Ápolt, fiatalos kezek

– Ha ápolt, fiatalos megjelenésre vágysz, nem csak az arcápolásra kell odafigyelned. A kezünk sokkal árulkodóbb a korunkat illetően, a kéz bőrén is meglátszik az idő múlása.

Mik azok a jelek, amelyektől idősnek látszik a kéz?

Sztella szépségszalon

Pigmentfoltok

Sztella szépségszalon

Ráncok

Sztella szépségszalon

Száraz, érdes bőr

Sztella szépségszalon

Kidudorodó erek, volumen vesztés

Hogyan ápold a kezeidet, hogyan tudod a kéz bőrét fiatalítani?

Nézd meg először Édesanyád kezét. A bőr öregedését genetikai tényezők is befolyásolják, ezért láthatod, hogy nagyjából mire számíthatsz később. Jó motiváció is, hogy minél előbb hozzákezdj a rendszeres kézápoláshoz.

1. Használj fényvédőt!

Használj fényvédőt a kezeidre is! Ha vezetsz, mindig kend be fényvédővel a kezedet,az autóban közvetlenül, hosszú időn át éri a napsütés a kezedet. Gondolj arra, amikor kánikulában araszolsz a forgalomban…

2. Használj savas hámlasztókat!

Hetente 1-2 alkalommal használj gyengéd, savas hámlasztókat a kézfejedre. Vannak olyan kozmetikumok, amelyeket nyáron is használhatsz, de ebben az esetben fokozottan figyelj a fényvédelemre! A savas hámlasztókkal kapcsolatban szívesen adok tanácsot neked. Éjszakára (a szorgalmasak nappalra is 😊) használj peptideket tartalmazó szérumot. A peptidek fokozzák a kollagén képződést, így teltebb, feszesebb lesz a bőr, és vannak olyanok is, amelyek gátolják a pigmenttermelést. A retinolt tartalmazó szérumok is nagyon hatásosak.

1. Halványító kúra

Ha már kialakultak a pigmentfoltok, érdemes ősszel, télen egy halványító kúrát igénybe venni. A fényszegény hónapokban tudunk igazán eredményt elérni a kialakult foltok, szeplők halványításában.

A másik nagy probléma a bőr kiszáradása, a szárazsággal együtt megjelenő, pergamenszerű ráncok kialakulása.

Mit tudsz tenni ez ellen?

Használj napközben gyakran hidratáló kézkrémet, éjszakára pedig jöhetnek a zsírosabb, olajosabb csodaszerek. A kéz ápolása sokkal nagyobb figyelmet kíván, mint az arcbőr ápolása. Az arcápolási rutint elég reggel-este elvégezni. A kezeket viszont be kell kenni minden kézmosás után, különösen mostanában, hiszen fertőtlenítőszereket is egyre gyakrabban használunk.

A kiszáradás elkerülésére, használj mindig gumikesztyűt mosogatáshoz, takarításhoz. A detergensek, savak, klór, és más tisztítószerek erősen szárítják a bőrt. Egy alapos takarítás után napokig is eltarthat, amíg vissza tudod pótolni a nedvességet, lipideket a bőrbe. Diétázol? Figyelj oda a vitaminpótlásra! Ha a körmeid fénytelenek, töredeznek, elvékonyodnak, a bőröd pedig fakóvá, durva tapintásúvá válik, biztos lehetsz benne, hogy nem viszel be elég vitamint a szervezetedbe.

Mit csinálj, ha a kéz bőre sokat vesztett a volumenéből?

Ha az erek kidudorodnak, a kéz csontjai, az inak egyre feltűnőbbé válnak, akkor a kéz bőre már elkezdett vékonyabbá válni. Ezen lehet segíteni EPN kezeléssel. Érdemes egy kúrát végigcsinálni, mert a kollagéntermelés beindulásához időre van  szükség.

Maradt még kérdésed?

Keress elérhetőségeim bármelyikén, szívesen segítek!

Nehezen igazodsz ki a kezelések világában?

Nem tudod, melyik milyen problémát old meg?

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és küldök egy Útmutatót Neked.
BÓNUSZ: egy 10%-os kupon, melyet bármelyik kezelésre beválthatsz!

Itt találsz rám:

1065 Budapest, Hajós u. 13. 

Bejelentkezés telefonon: 

+36 30 408 9972 

(Ha nem tudom felvenni a telefont, visszahívlak)

Online bejelentkezés: