fbpx
+36 30 408 9972 hello@sztellaesthetica.hu

Fényvédő? Tudod, mi az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb!) anti-aging kozmetikum?

A fényvédő!

Egyszerűen nincs jobb, amit a bőröregedés ellen használhatnál, mint egy jó minőségű fényvédő. Ha fényvédő nélkül rendszeresen éri a bőrödet UV-sugárzás, pigmentfoltok alakulnak ki, a kollagén és elasztin rostok leépülnek, csökken a bőr hidratáltsága, nemcsak a felszínen, hanem a mélyebb rétegekben is. A szaruréteg megvastagszik, fénytelen, durva tapintású lesz a bőr. Károsodik a sejtekben a DNS, megnő a bőrrák kockázata. A bőr nem felejt. Az évek során kapott UV-sugárzás hatásai összeadódnak.

Kémiai vagy fizikai fényvédő?

A kémiai fényszűrők elnyelik a káros UV-sugarakat. Ilyen anyagok az Octinoxat, Octisalat, Oxybenzon, Tinosorb S és M, Uvinul T 150, Uvinul A Plus Avomenzon, Heloplex, 4-MBC, Octylcrylen, Homosalat, Mexoryl SX és XL. A fizikai fényszűrők visszaverik az UV-sugarakat. Iyen anyagok a Titánium-dioxid, és a cink-oxid.

Mit jelent a fényvédőkön az SPF?

Az SPF a Sun Protection Factor, vagyis a fényvèdő faktor. Az SPF azt mutatja meg, mennyivel hosszabb ideig tartózkodhatunk a napon, anélkül, hogy leégnénk, mint fényvédő nélkül. Tehát, ha adott esetben 10 perc alatt leégnénk, egy 30 faktoros fényvédővel 30×10 percet napozhatunk anélkül, hogy leégne a bőrünk. Ez a védelem az UVB sugárzásra vonatkozik. Az UVA sugárzással szembeni védelmet a napkrém csomagolásán is feltüntetik. Az SPF 20-as védelmet nyújtó naptejek az UV sugárzás 95% -ától védenek, az SPF 30-as termékek az UV sugárzás 97% -át, míg az SPF 50-es faktorúak az UV sugárzás 98%-át
szűrik ki.

SPF, Sun Protector factor, fényvédő faktor, napozás, leégés, UV sugárzás, Sztella, Budapest 6. kerület

Milyen hibákat kerülj el a fényvédő használatánál?

1. Ne keverd!

Ne keverd össze a fényvédődet más krémekkel! Ha kevés is az időd a reggeli készülődésnél, akkor se keverd hozzá a fényvédőt az arckrémedhez, mert gyengítheti a hatását. Tartsd be a sorrendet: arctisztítás, tonizálás, szérum, arckrém. Ha ezek mind beszívódtak, vidd fel a fényvédőt, és folytathatod a sminkkel.

2. Arcolaj használata

Ne használj reggel arcolajat, vagy olajos készítményeket az arcodra. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy reakcióba lép a két kozmetikum egymással, de az olajos készítmények miatt nem tud kialakulni a megfelelő védőréteg.

3. Arcápoló permet

Néhány éve divatba jöttek a különböző bőrápoló, arcápoló permetek. Ha elkészültél a reggeli bőrápolási rutinnal, és a fényvédő után még felfrissítenéd az arcodat egy finom, illatos permettel, ne tedd! Ezzel gyengíted, vagy teljesen kiiktatod a fényvédődet. Napközben sem javaslom a permet használatát, egy jó hidratáló krém reggel-este többet ér, mint a csekély hatással bíró permetek.

4. Száradjon meg!

A negyedik hiba, amit elkövethetsz, az az, hogy nem hagyod megszáradni a fényvédőt, mielőtt felviszed az alapozót. Így nem tud kialakulni a megfelelő fényvédelem. Várd ki azt a néhány másodpercet, megéri! Maradt kérdésed, amire a cikk nem adott választ? Keress bátran elérhetőségeim bármelyikén!

Nehezen igazodsz ki a kezelések világában?

Nem tudod, melyik milyen problémát old meg?

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és küldök egy Útmutatót Neked.
BÓNUSZ: egy 10%-os kupon, melyet bármelyik kezelésre beválthatsz!

Itt találsz rám:

1065 Budapest, Hajós u. 13. 

Bejelentkezés telefonon: 

+36 30 408 9972 

(Ha nem tudom felvenni a telefont, visszahívlak)

Online bejelentkezés: