fbpx
+36 30 408 9972 hello@sztellaesthetica.hu

Hogyan használd az önbarnítót?

Egyre többet lehet olvasni, hallani az UV-sugarak káros hatásairól. Sokan határoznak úgy, hogy emiatt inkább lemondanak a napozásról, de mégis szép barnák szeretnének lenni.

Hogyan használj önbarnítót, hogy szép, egyenletes, és tartós legyen a barnaságod?

Az első dolog, amit tudnod kell, hogy a kereskedelemben kapható önbarnítók ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák: Dihidroxi-acetont, rövidítve DHA-t. Ezt a vegyületet gyakran cukorrépából, vagy cukornádból vonják ki. Ma már szintetikus DHA-t is elő tudnak állítani.

A Dihidroxi-aceton reakcióba lép a bőr legfelső rétegével, vagyis a szaruréteggel. A fehérjék összetétele mindenki szarurétegében kicsit eltér – ezért lehet, hogy sárgásabb, narancsosabb lesz a színed. Például a lizin, a glutamin és az aszparagin nevű fehérjék a DHA- val reakcióba lépve sárgás árnyalatot adnak, a glicin pedig narancssárgát. A felhám fehérjéinek típusa és mennyiségük fogja meghatározni az eredményt. Érdemes kísérletezni, hogy megtaláld a neked megfelelő önbarnítót, ami a legszebb, természetes árnyalatot adja.

Milyen önbarnítót érdemes választani?

Minél kevesebb benne az összetevő, annál jobb. Válassz olyat, ami hidratáló összetevőket is tartalmaz, és nincs benne alkohol, és nátrium-lauryl-szulfát (SLS). Ezek az anyagok erősen irritálják és szárítják a bőrt.

Fontos a radírozás barnítás előtt?

Igen. Mielőtt önbarnítót használnál, csinálj egy teljes testradírozást.

Így el tudod kerülni, hogy foltos, csíkos legyen a barnaságod, vagy pl egyik karod világosabb legyen, a másik meg sötétebb. Figyelj arra is, hogy teljesen száraz legyen a bőröd, amikor felkened a barnítót. Ha borotvával szőrtelenítesz, teljen el 24 óra a borotválkozás után. Érdemes barnítás előtt olyan tisztálkodó szert használni, amelynek a pH-ja 5.5 körüli. Ez megfelelően előkészíti a szaruréteget. Az ennél magasabb pH-jú termékek használata után a barnító krém nem fog használni. Ne használj dezodort, parfümöt, olajat, testápolót a barnító alá. Miután bekented magad önbarnítóval, várd meg, amíg teljesen megszárad. Utána vegyél fel valamilyen laza ruhát, olyat, ami nem szorít, vagy dörzsöl, mert a dörzsölés helyén más színű lesz a bőröd.

Testradír, önbarnító, UV sugarak káros hatásai, hidratáló, radírozás, barnaság, barnító, kozmetika Sztella, Budapest 6. kerület

Hogyan lehet tartós a barnaság?

Hidratáld a bőrödet, ne használj alkoholt tartalmazó kozmetikumokat, és az olajat is kerüld. Hamar eltüntetik a szép barna színedet. Ami még nagyon fontos: használj fényvédőt! A barnító nem véd meg a leégéstől.

Hogyan mossam le a barnítót?

Az önbarnítót nem lehet egyszerűen lemosni. Viszont, csak a szaruréteget színezi, és ha a szarusejtek leválnak, akkor eltűnik a barnaság. Ha nagyon nem vagy megelégedve a barnítás eredményével, használj savas hámlasztó kozmetikumot, de a retinolos készítmények is eltüntetik a színt. Ha már több nap eltelt a barnítás óta, vegyél egy meleg fürdőt, vagy zuhanyozz le jó meleg vízzel, és dörzsöld át magad törölközővel.

Maradt még kérdésed?

Keress bátran elérhetőségeim bármelyikén! Szívesen segítek.

Nehezen igazodsz ki a kezelések világában?

Nem tudod, melyik milyen problémát old meg?

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és küldök egy Útmutatót Neked.
BÓNUSZ: egy 10%-os kupon, melyet bármelyik kezelésre beválthatsz!

Itt találsz rám:

1065 Budapest, Hajós u. 13. 

Bejelentkezés telefonon: 

+36 30 408 9972 

(Ha nem tudom felvenni a telefont, visszahívlak)

Online bejelentkezés: