fbpx
+36 30 408 9972 hello@sztellaesthetica.hu

Miért fontos a reggeli arctisztítás?

Sok vendégem kérdezte már, valóban annyira fontos a reggeli arctisztítás?

Hiszen este alaposan letisztította a bőrét, éjjel, alvás közben pedig nem lett piszkos az arca, akkor miért kell reggel is megmosni? Főleg a szárazabb bőrű vendégek ódzkodnak a reggeli arctisztítástól, úgy gondolják, ez egyenesen árt a bőrnek. A száraz bőrnek valóban nem tesz jót a gyakori arcmosás, de elmondom, miért fontos, hogy reggel is alaposan megtisztítsd az arcod.

1. Le kell mosni az éjszakára felvitt hatóanyagokat

Azokat a kozmetikumokat, amiket éjszakára használsz, (különösen a savak, a retinolos készítmények, és az olajok, melyek filmréteget képeznek a bőrön) arra tervezték, hogy az alvási időszak alatt szépítsék a bőrödet. Alvás közben a bőr regeneráló és kiválasztó funkciója működik, intenzíven zajlik a méreganyagok és a faggyú kiválasztása. Nem véletlenül más az éjszakai krémek összetétele, mint a nappaliaké.

2. Hatékonyság

Azt biztosan tudod, hogy a hatóanyagok csak az alaposan megtisztított bőrbe tudnak beszívódni. Ha az éjszakai krém maradványai még a bőrödön vannak, összekeveredve a kiválasztott méreganyagokkal és faggyúval, plusz még az elhalt hámsejtek is ott vannak, nem fog tudni felszívódni semmiféle kozmetikum. Itt térnék vissza a száraz bőrre: erre a bőrtípusra eleve tartalmasabb, olajosabb krémeket használunk. Ha nappalra is marad, a kiválasztott méreganyagokkal keveredve, nem fog tudni lélegezni a bőröd, gyulladásos tünetek is megjelenhetnek.

3. Fényvédő

Ha az éjszakai krémmaradványokra viszed fel a fényvédődet, nem fogja tudni kifejteni a hatását. Paradox módon, a zsírosabb bőrűeknek gyakrabban kell fényvédőt felvinniük, mert a bőrfelszínre ürülő faggyúval keveredve, fokozatosan veszít a hatékonyságából. Hogyan tisztítsd helyesen az arcodat? Ne félj attól, hogy az alapos tisztítás kárt okozhat! Ha gyengéd, szulfátmentes arclemosót használsz, melynek a pH értéke megfelelő, nem kell ettől félned. Ha az arc megtisztítása után tonikot is használsz (a minőségi tonikok hidratálják, táplálják a bőrt, egyben elő is készítik a további anyagok felszívására), ezt követően szérumot és nappali krémet, mindent megadsz a bőrödnek, amire az egészséges működéshez szüksége van.

Maradt még kérdésed?

Keress bátran elérhetőségeim bármelyikén! Szívesen segítek.

Nehezen igazodsz ki a kezelések világában?

Nem tudod, melyik milyen problémát old meg?

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és küldök egy Útmutatót Neked.
BÓNUSZ: egy 10%-os kupon, melyet bármelyik kezelésre beválthatsz!

Itt találsz rám:

1065 Budapest, Hajós u. 13. 

Bejelentkezés telefonon: 

+36 30 408 9972 

(Ha nem tudom felvenni a telefont, visszahívlak)

Online bejelentkezés: