fbpx
+36 30 408 9972 hello@sztellaesthetica.hu

Tini kozmetika

– Miért kell a tiniknek rendszeresen kozmetikushoz járni?

Tini korban beindul a hormontermelés, ami a testre, lélekre, és a bőrre egyaránt hatással van. A legtöbben ebben az időszakban kezdenek el kozmetikushoz járni. A bőr zsírosabbá válása, a komedók, aknék megjelenése, a szőrnövekedés megerősödése azok a problémák, amiken a kozmetikus segíteni tud. A szeboreás bőr állapotát rontja, ha elhanyagolod a tisztálkodást, ha erősen szárító kozmetikumokat használsz, ha vastag sminkréteggel próbálod elfedni a pattanásokat, vagy ha piszkos kézzel nyomkodod a bőrödet.

 

A belső okok lehetnek:

hormonszint-ingadozás, gyomor-bélrendszer betegségei, étel intolerancia, gyulladások, gócok a szervezetben. Bizonyos gyógyszerek szedése is rontja a szeboreás bőrök állapotát.

Azért fontos rendszeresen kitisztítani a szeboreás bőrt, mert a komedók, aknék nem egészségesek a bőrnek, a fokozott faggyútermelés, a felhalmozódott elhalt hámsejtek, a komedókkal teli szőrtüszők rontják a bőrlégzést. Ezen kívül remek táptalajt adnak a baktériumoknak (P. Acnes, Coryne baktériumok) a Demodex atkák is túlszaporodnak, gyulladások alakulnak ki a bőrön. A gyulladt, gennyes pattanások (papulák, pustulák) a legtöbbször heggel gyógyulnak. A bőr rendszeres kitisztításával ezek a tünetek a legtöbb esetben elkerülhetőek! Erről szól a tini kozmetika.

Hogyan zajlik egy tisztító kezelés?

1. Bőr letisztítása

Először letisztítom a bőrödet lemosóval, hogy a nap során rákerült szennyeződést, sminket, faggyút letisztítsam. Utána tonizálom a bőrödet. Következik egy enzimes, vagy savas peeling, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, tisztítja a pórusokat, javítja a bőrszerkezetet, sejtmegújító hatású.

2. Bőr puhítása

Következik a bőr felpuhítása. Gőzölés nélkül, speciális krémmel, és borogatással készítem elő a bőrt a nyomkodáshoz. A nyomkodást alaposan, de a lehető legkíméletesebben végzem, nem az a cél, hogy a kozmetikus fájdalmat okozzon! Azokat a komedókat, amelyeknek a teteje zárt, vagy csak nehezen lehetne kinyomni, egy steril tűvel megnyitom. Ebből semmit nem fogsz érezni, mert nem a bőrhöz ér a tű, hanem a faggyúdugasz végét piszkálom meg. Így nem kell a bőrt erősen nyomni. A nyomkodás végén a bőrt fertőtlenítem.

3. Kényeztetés

Innentől már csak a kényeztetés következik! Ultrahanggal beviszek egy ampullát, melynek erős gyulladáscsökkentő, faggyútermelést normalizáló, és hidratáló hatása van. Utána összehúzó pakolás következik, amely megnyugtatja a bőrt, eltünteti a nyomkodás utáni duzzanatokat, bőrpírt, hogy a lehető legkevésbé legyen látható a tisztítás nyoma. Ezután egy tonik és egy nappali krém következik, és készen vagyunk a tisztítással. A rendszeres tisztítás mellett nagyon fontos az otthoni bőrápolás, melyben szintén segíteni tudok neked.

Maradt még kérdésed?

Keress elérhetőségeim bármelyikén, szívesen segítek!

Nehezen igazodsz ki a kezelések világában?

Nem tudod, melyik milyen problémát old meg?

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és küldök egy Útmutatót Neked.
BÓNUSZ: egy 10%-os kupon, melyet bármelyik kezelésre beválthatsz!

Itt találsz rám:

1065 Budapest, Hajós u. 13. 

Bejelentkezés telefonon: 

+36 30 408 9972 

(Ha nem tudom felvenni a telefont, visszahívlak)

Online bejelentkezés: