fbpx
+36 30 408 9972 hello@sztellaesthetica.hu

Sok vizet iszol?

Nap, mint nap hallod, mennyire fontos sok vizet inni. Belülről hidratálja a bőrt, feszesít, feltölti a ráncokat… 

Egyre több vizet iszol, már napi 4 liternél tartasz, a bőrödön mégsem látsz különösebb változást. Ugyanolyan száraz maradt, teltebb, feszesebb sem lett.

Kutatások bebizonyították, hogy a sok víz ivása a legkevésbé hatékony módja a bőr hidratálásának. Elárulom neked,mi az a három arcápolási szabály, amelyet, ha betartasz, hidratált és feszes lesz a bőröd.

De miért nem hidratálja a bőrömet, ha sok vizet iszom?

Mert nem jut el a bőrödhöz.

A víz, amit megiszol, az emésztőrendszeren halad keresztül, a vesék pedig kiválasztják a fölösleget. A víz bekerül a véráramba, és táplálja a sejteket. A megivott víz egyszerűen nem jut el az epidermisz rétegeihez. (pl hámréteg). Nagyjából 2-2,5 liter vízre szüksége van a szervezetednek ahhoz, hogy egészségesen tudjon működni.

Mi az, ami a bőrödet hidratálja?

1. Használj bőven tonikot, miután letisztítottad az arcodat 

Sokan úgy gondolják, a tonik teljesen felesleges. Biztosíthatlak, ez nem így van! A tonikok olyan formában tartalmaznak hidratáló anyagokat, vitaminokat, antioxidánsokat, és más összetevőket (bőrnyugtató, mikrocirkulációt segítő, hámképző anyagokat, stb), melyek azonnal fel tudnak szívódni, és ki tudják fejteni a hatásukat. Különösen az idősödő bőrök ápolásánál fontos a tonizálás. Ne hagyd ki a napi rutinodból! Alkoholmentes tonikot válassz, különben ellentétes hatást fogsz elérni.

2. Használj szérumot a nappali/éjszakai krémed alá

A szérumok koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagokat ezért ha szeretnél szintet lépni a bőrápolásban, iktass be egy szérumot a tonizálás és a krémezés közé. Meglátod, drámai lesz a változás! A tonik és a szérum felvitele után várj 10 másodpercet, hogy tökéletesen beszívódhassanak a hatóanyagok. Ezután vigyél fel egy kevés arckrémet.

1. Kerüld a szárító hatású kozmetikumokat

Melyek ezek? Az alkoholtartalmú lemosók, tonikok, arcápolók. Az agyagot tartalmazó pakolások. Azok a maszkok, amelyek megszáradnak, miután feltetted őket, és vízzel kell lemosni. Aztán aknéra használt szárító hatású készítmények. A szenet tartalmazó maszkok. A retinolos kozmetikumok, vagy az otthonra használt savas hámlasztók, amelyeket nem kozmetikustól vettél. Helyettesítsd ezeket alkoholmentes, vagy gél állagú kozmetikumokkal, melyek kitűnően hidratálnak! Ha bizonytalan vagy, hogyan ápold a bőrödet, kérj tanácsot kozmetikusodtól, akár kezelésekre vonatkozóan, akár az otthoni ápolással kapcsolatban.

Maradt még kérdésed?

Keress elérhetőségeim bármelyikén, szívesen segítek!

Nehezen igazodsz ki a kezelések világában?

Nem tudod, melyik milyen problémát old meg?

 

Iratkozz fel a Hírlevélre, és küldök egy Útmutatót Neked.
BÓNUSZ: egy 10%-os kupon, melyet bármelyik kezelésre beválthatsz!

Itt találsz rám:

1065 Budapest, Hajós u. 13. 

Bejelentkezés telefonon: 

+36 30 408 9972 

(Ha nem tudom felvenni a telefont, visszahívlak)

Online bejelentkezés: